Hållbarhet

Hållbarhet ligger oss väldigt varmt om hjärtat och på Lovisa of Sweden jobbar vi alltid utifrån ett hållbart perspektiv.

EKOLOGISKA PERSPEKTIV med alltifrån råvara, produktion och paketering, logistik och transport. 

SOCIALA ASPEKTER som design med användaren i fokus, tillgänglighet, hälsa och välmående.

EKONOMISKA ASPEKTER där en produktion måste få ta plats.

PULVERLACKERING

The Bug är pulverlackerad för minsta möjliga miljöpåverkan. Det är ofarligt för de som utför arbetet med att pulverlackera och det släpper inte ifrån sig några kemikalier i naturen, varken vid målning eller användning.

VÄRMEBEHANDLAT TRÄ

Vi värdesätter att vår design håller en miljövänlig produktion och produkt så långt det går. Därav består stolen bland annat av furu från svenska skogar som är värmebehandlat i stället för impregnerat med kemikalier. Värmebehandlingen gör att man kan slänga furun på komposten när den är uttjänt. Likaså har den längre livslängd än ett impregnerat virke.


Företaget som levererar träet är Heatwood och ligger i Hudiksvall. Impregneringen Thermowood har en helt ekologisk produkt.

Utomhusvistelse ger frisk luft och D-vitamin vilket ökar människans kreativitet och produktivitet. 

HÄLSOEFFEKTEN

Sverige står inför en utmaning. Hälsa och välmående debatteras som aldrig förr och den fysiska och psykiska stress som dagens påkopplade liv medför, gör att fler och fler blir sjuka i psykisk ohälsa och stressrelaterade sjukdomar. Den psykiska ohälsan går nedåt i åldrarna och ungdomar sitter inomhus. Idag är cirka 35 000 människor sjukskrivna på grund av svår stress. Sömnlöshet, trötthet och oro är de främsta problemen och många människor upplever att de har svårt att återhämta sig. Återhämtning får man genom att vistas i restorativa miljöer, så som utomhusvistelser och naturupplevelser. Stolen bidrar till ett hållbart arbetsliv.

Vi har inte råd att vänta, vi måste ut och vistas i vår natur för att lära oss att respektera den och värdesätta den om vi vill ha en planet att leva på om femtio år. 

FN:s miljömål "Agenda 2030"

syftar till att nå en hållbar värld utifrån

17 olika hållbarhetsmål.Lovisa of Sweden jobbar aktivt mot målen.

Email

lovisa@lovisaofsweden.se

Call

+46739523469Copyright @ All Right


The Bug

Protected by EU design no

005806551

Den här hemsidan använder cookies. Genom att klicka på "Acceptera" godkänner du vår användning av cookies.

Acceptera